tisdag 1 januari 2013

Instagrammamma

God-Jul, Gott slut och Gott Nytt!

Jag har en syster som bor i Stockholm. En syster som är sex år yngre än jag. Hon gör karriär och är jätteduktig. Hon har introducerat mig för instagram. Jag är redan helt hooked. Så enkelt. Faller så lätt för det enkla. Jag följer några inredningstokiga instagramare. Där får jag inspiration. Och jag blir stressad. Sjukt stressad. 


Av dessa bilder att döma är jag nog bland världens sämsta mammor. Jag har sett fina bilder tagna på när mammor bakar pepparkakor med sina barn. De ser lyckliga ut. De har stänkt mjöl på varandra och fnissar. Man kan nästan höra Wham och "Last christmas" i bakgrunden. Det bakas. Det bakas jävlar i det. Det görs godis. Rocky road. Jävligt mycket Rocky road. Givetvis är det Leila Lindholms recept. Sen har vi bilder på alla juldekorerade hem. Gärna med julgranskulor som kostar lika mkt som Greklands hela skuld. Typ. Men de är förbaskat snygga i sin svarta färg. Med sina Davidsstjärnor eller fredssymboler på. För att inte tala om julkorten. Vackra bilder som är sjukt spontana. Inget uppstyltat utan bara helt apropå. Såklart i svart vitt. Syskon som pussas, åker pulka och är rosiga om kinderna. Inget snor så långt ögat kan nå.


Men som jag skrev tidigare. Jag är nog en väldigt dålig mamma. 


Jag köpte, Gud förbjude, pepparkaksdeg på Maxi. Här skulle det bakas med vår 2,5 åriga dotter. Jag skulle föreviga detta. Vi skulle skvätta mjöl på varandra och se ut som Maja gräddnos på näsan. Jag skulle bara smaka lite av degen. Vi bakar i morgon istället. Dagen går. Vår dotter lägger sig. Ska bara smaka lite av degen. Crap! Det går en vecka, degen är slut och nu har dottern redan både bakat med farmor och mormor. 


Jag ska göra kolor. Kolor som min mamma gjort i alla tider och som är så galet goda. Vår dotter ska få vara med och hjälpa till. Hon sitter sidan om spisen och rör i kastrullen. Hon rör så häftigt, trots min lugna påminnelse om att hon får röra långsammare. Hon rör fortfarande fort. Det stänks överallt och då tröttnar både jag och hon. -Nej, nu är det mörkt och klockan är fem. Vill du se barnprogram?


Vi köper julgran. Vi ska pynta den ihop. Min make har lagt in sitt veto angående svarta kulor i granen i år så det blir röda. För trots att de är dyra kan man hitta kopior på både Ikea och Rusta. Vår dotter som är ca 1m lång klär granen fort. Jag som började som en harmonisk mor blir uppjagad av hennes tempo. Ett tu tre har hon tömt en box med kulor. Alla hänger ca 1m upp från golvet, där hon når. På ett och samma ställe. Jag går efter henne, plockar av kulorna och hänger dem "rätt".


Julkort. Hoppsan! Det blev inga. Jag har försökt fota kidsen tillsammans men dottern vill inte vara med på bild. 


HUR I HELVETE GÖR NI KÄRA INREDNINGSINSTAGRAMARE? Jag är såld. Helt imponerad över hur mycket ni hinner med, har råd med och dessutom kan fota samtidigt. 


Godnatt!

1 kommentar:

  1. åhh vad du är bra, precis som vanligt!
    la upp en länk till dig för alla måste läsa detta. skrattar högt är vad jag gör!
    god fortsättning!
    kraaam

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...