tisdag 7 juni 2011

Kungafamiljen

Kungen har varit i blåsväder. Det sägs att han har varit på strippklubb. Kalla honom Pungen eller Porrkungen....Kungen förnekar allt, men något vidare pokerface har han inte. Jag tänker ibland på kungafamiljen. Hur det skulle vara att vara kung över ett rike och ingå i den familjen. Det kan inte vara lätt. Min man är inte vidare förtjust i att vi har en monarki. Jag vet inte om jag bryr mig så mycket. Förlegat, ja visst, men som alla andra ville jag också vara prinsessa som barn. Inte drottning, prinsessa. Alla drottningar var ju elaka. Det är Disney som lärt mig det. Tänk själv, Snövit, Askungen och Törnrosa. Ingen bra relation till drottningen. Alla prinsessor var vackra dessutom. De hade fina klänningar och en liten krona på huvudet. Jättefint. 


Kronprinsessan Viktoria är ett år äldre än jag. När jag var liten önskade jag att jag var henne. Men jag hade i och för sig hellre velat vara Snövit eller Törnrosa. 


Vi campade en del när jag var liten. Ibland i tält, ibland i husvagn. Vid något tillfälle både husvagn och ett sk förtält. Där hade mamma pyntat med utemöbler och blommor. Vi blev inga inbitna campare. Inga "långliggare". Det är ganska fascinerande att vara "långliggare". Särskilt om man bor enbart 1 mil ifrån campingen. Iallafall....vi campade. Oftast på Öland. Ett besök på Solliden hörde till. Där fick man inte beträda gräset. Det var spännande att det fanns förbud eftersom det bodde en kung, drottning och prinsessa på riktigt där i det där vita slottet. På Solliden finns det även en "lekstuga". En stuga som säkerligen är på minst 100kvm. Det var prinsessans lekstuga sade min pappa. Min lekstuga på 2kvm kändes liten efteråt och jag blev lite avundsjuk på Viktoria.  


När jag blev äldre och förstod att prinsessan Viktoria ju faktiskt var ganska lik oss andra, dvs hon hade inte 1700-tals klänning och vit peruk, så började jag fundera på hur hennes hus/slott såg ut inuti. Det gör jag än idag. Hur ser det ut? Sov Viktoria i en himmelsäng täckt i guld? Hade alla badkar lejontassar? Hängde det massiva tavlor på väggarna med gamla kungar avporträtterade? ELLER.....hade Viktoria också måhända en vit Billy bokhylla från IKEA? Hade hon också exotiska planscher med motiv av tecknade delfiner som dök i skymningen över ett spegelblankt hav och rosa himmel? Eller varför inte en poster (som det hette) med en halvnaken och mycket muskulös man, iklädd enbart slitna korta jeansshorts, som höll ett litet nyfött barn. Jag hade iallafall dessa posters på min snedvägg i mitt rum och jag var jätteglad för dessa. Tänkte att Viktoria hade allt varit glad att få ha dessa posters. Tänker på nu när Viktoria gift sig med Daniel och de flyttat till ett slott. Får de själva välja inredning eller är någon hovdam/inredare med och bestämmer. -Nähe du Viktooorria det får bliii ett badkar med guldtassar här inne, och en bidé så klart. 


Skulle vilja komma hem till kungafamiljen av bara den anledningen. Eller...lagar de mat själv? Kränger kungen en pizza då och då? Tar Vickan också bort gurkan från sin Big Mac? Undrar om Vickan har Facebook? Om jag pokar/puffar henne, vill hon bli min vän? 


Inredning hos kungen och co. Madde är väl intresserad av sånt? Undrar om hon också kommer hem till sina föräldrar och säger till dem att det är dags att byta soffa? Precis som jag och min syster gör hos vår mamma och pappa. Kungafamiljen....intressant. Kungen har inte varit på porrklubb, eller? För mig gör det inget. Gör vad du vill. Porrkungen. 


Kram kram Tavelram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...