tisdag 15 november 2011

Ho Ho

Snart är julen här. I år skall jag göra egen knäck, kola och lussebullar. Bara för att det gör man när man är vuxen och framförallt när man är mamma. Jag är uppvuxen med det, att man kom hem från skolan vid juletid och mamma hade gjort kola, knäck och mozartkulor. Det doftade underbart av apelsiner med nejlikor i. Vi spelade julmusik på stereon. LP-skivor, såklart. Vi hade en där ABBA-Agneta sjunger julvisor med sin dotter Linda. Jag kunde alla låtar utantill, alla låtar i rad. Den köpte jag på CD på Åhléns förra året för niceprice, typ 79 kr. Vi pratar nostalgitripp delux.


Jag var tvungen att googla lite julinspiration. (Alla bilderna är lånade) 
Varsågod....




Kanske till Alvas rum?



Så kallat "pöcke" på skånska, dvs små inredningsdetaljer som är pricken över i:et.



Kulor kändes som förra årets "tassel", tror det är lika hett denna jul.



Så amerikanskt och härligt med den vackra vita öppna spisen. Den brunfärgade Howardpallen är magisk.



Vi har inte en enda gardin i huset än så länge, men funderar starkt på något liknande till köket. Vackert polkagrisrandig.




Vackra Ittalalyktor i rosa, cerise, röd. Sweet.



ME LIKE A LOOOOT!

Bumling - hiss eller diss?

Som jag tidigare skrivit så har jag en släng av schizofreni. Ena dagen kan jag vara barnsligt förtjust i en möbel, inredningspryl eller what not, den andra dagen gillar jag inte samma möbel, inredningspryl och what not överhuvudtaget. En sådan sak är Bumlinglampan, särskilt taklampan. Vissa dagar tycker jag den är skitful, kanske för att den påminner så mycket om inredningen jag är uppväxt med på 70- och 80-talet, andra dagar är den jätteläcker. Idag är den jättefin. Så pass fin att jag hängt på blocket och letat upp flera olika Bumlingar i olika nyanser, men svensk och trist som jag är, så är det ju antingen en vit, svart eller silvrig som hade passat bäst in i vårt kök. 

(Bild från google: Bumling)



Dagens vill ha - Soffa

Vi är inte alls på jakt efter någon ny soffa för tillfället, men drömma får man. (Samtliga bilder är lånade, sökt inspiration via Google).




Vit eller ljusbeige Howardsoffa. Me like a looot


Undrar om Howard tillverkas i avtagbart och tvättbar klädsel a la Ikea?


Den lite mer maskulina Howard i läder/skinn är ju härlig den också, eller som fåtölj.

VILL HA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...