torsdag 8 september 2011

Roadrage

Hej!

Jag kan ganska så enkelt drabbas av roadrage. Det är ingen trevlig egenskap. Jag blir förbannad. Snabbt. Vi pratar ultramegajättesnabbt. Från noll till hundra på några ynka sekunder. Det har hänt att jag får lust att köra efter DEN JÄVELN SOM GJORT FEL I TRAFIKEN! JAG VILL KÖRA PÅ DIG BAKIFRÅN BARA FÖR ATT DU ÄR SÅ JÄVLA PUCKAD. SÅLL!!!!

Det händer att jag kan skälla rakt ut på föraren framför, sidan om eller bakom mig. Hetsigt. Jag vet. Jag säger fula ord. Ord som Röv, Såll, Kukhuvud, Ollon. Det är inte speciellt moget gjort. Inte så stabilt heller för den delen.

För att undvika mig i trafiken bör man inte göra följande:

-Ha för fan inte blinkersen på om du inte tänker svänga. Särskilt inte i flera kilometer på motorvägen. 
-Om det står 50km/h på vägskyltarna, kör du i 50 km/h. Inte i 35 eller 40 km/h.
-Lär dig kör i rondell.
-När du är på en påfart till en motorväg skall du vara uppe i minst 100 km/h innan du når motorvägen. Du skall inte ligga i 50 km/h och när du väl är ute på motorvägen speedar du upp.
-När du står vid ett rödljus och väntar på att det blir grönt. Börja gasa när det är oranget så att du kan köra direkt när det blir grönt. Börja inte gasa när det väl blivit grönt. Då är risken att enbart en bilist till bakom hinner med över innan det blir rött igen.
-Om du står vi en korsning och det är lång kö, håll lite koll på din bil bakom dig. Kanske skall hon eller han svänga längre fram. Om du bara kan köra fram liiite till så kanske hon eller han kommer fram där hon skall svänga, där det är helt tomt. Tänk i trafiken ditt såll.
-Var inte så ego, släpp fram bilar i en kö du står i. Eller låt en annan bil komma framför dig om det är kö. Det underlättar för andra.
-Om jag ligger i vänsterfilen och du vill köra om. Kör inte upp i röven på mig när jag ligger i 120 km/h. Jag har en lastbil sidan om på höger sida. Jag kan inte köra ut dit. Tänk, ditt såll!
-Om du kör om en bil eller lastbil i vänstra körfältet. Slå av din fastighetsmätare som du har inställt på 110 km/h. Gasa så att du kommer om. Du har en lång kö bakom dig.
-Sitt inte och skicka sms i bilen. Vad fan tänker du på?
-Om du stannat för att tanka och du har tankat klart. Om du ser att det är hundra bilar i kö bakom, kör fram en bit och gå in och betala. Stanna inte vid pumpen, parkera, gå in och betala, passa på att trycka en torrgrillad korv. Snabba dig. Tid är pengar. Vamos, chop chop.
-Och framförallt don´t drink and drive.

Nämen, jag låter inte bitter.
Kram puss och mys mina bloggisar. [ironi]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...