tisdag 12 juli 2011

Ghettobarnvagn

Hej Dagboken och Kära Tomten!


Vi åkte till Australien inte för så länge sedan. Var borta tre månader. (Återkommer till detta en annan gång). Inför resan var vi tvungna att köpa en "ny" slit och släng vagn. In på blocket. I love blocket. Jag är blocketoman, om ni frågar min man. Jag har lagt in bevakningar på blocket. 


Iallafall...inför resan var vi tvungna att ha en vagn som klarar av diverse misshandel av flygpersonalen. När vi åkte till Babyland och liknande butiker så var deras råd: "Ni mååååste köpa en Babyjogger City Mini. Det är inga andra vagnar som kommer att klara av den hanteringen som finns på flygplatser. Framförallt inte sen i sand och dylikt. Ni måååååste köpa denna för 3500 kr". Jag kände mig genast som Mia Skäringer i Solsidan. Självklart skulle vi köpa en sådan vagn. Men 3500kr. Mycket pengar när vi redan har en välfungerande vagn. Vad händer om den inte pallar trycket och ett hjul ramlar av? Är det inte bättre då att ha en vagn för lite mindre pengar?


Vi hittade en vagn på blocket. En Carena Easy. En lågbudgetvagn. Killen kom hit och levererade den till oss. 600 kr skulle han ha för den. När killen gått och vi gick och provkörde vagnen inomhus kändes det helt ok. Kanske inte lika snygg som City Minin, men den har en "cupholder". I love cupholders. Vi har bara en i vår bil. Nästa bil ska vi ha två. 


Jag fällde ihop vagnen och tjoooong sa det i handtaget. En skruv lossnade. Ja ja, fram med silvertejpen. Fredrik tejpade ihop handtaget. Strunt samma, den kanske går sönder iallafall på planet. 


Vi var tre månader i Australien. Höll galant. Vi kom hem och använder vagnen fortfarande. Silvertejpen sitter kvar. Känns sådär. 


Vi var och hälsade på syster och vänner i Stockholm för en tid sedan. Vi tog oss till Vasaparken så att barnen kunde få leka av sig. Alla hade Bugaboo- eller Teutoniavagnar. Jag hade en solblekt Carena Easyvagn med silvertejp. Jag kände mig fattig. Då kommer det fram en yngling med kamera runt halsen. Så där typiskt studentig såg han ut. Han utgav sig från att komma från Expressen och hade några frågor om barnvagnar och blocket. Om vi någonsin köpt någon vagn där, varför osv. Jag berättade glatt att jag köpt just denna vagn på blocket inför en resa och att den hängt med därefter. Vad jag inte var beredd på var att ynglingen sedan ville ta en bild med mig och vagnen. Skit, tänkte jag. Jag försökte hålla för handtagen klädda i silvertejp. Jag visade mina vigselringar mot kameran istället. "Måste du ta kort på min ghettovagn? Jag lägger min Marc Jacobs väska på sitsen, du kan väl fokusera på den? Jag är inte så jättefattig som det ser ut". Pinsamt. 


Jag har inte sett artikeln ännu.


Nu vill jag ha en City Mini. De kostar under halva priset i USA. Kan man köpa på nätet och få hitskickat eller hur funkar det med moms och tull?


City Mini sandstone

City Mini black
(bilder från Babyjoggers hemsida)

Tjing tjing maffig vigselring!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...