söndag 15 januari 2012

Äventyr - hemkomsten. Uppföljaren

Skogen var toppen. Vår engångsgrill ville inte riktigt starta, men som tur var hade vi två händiga män med oss. Det gjorde att jag kände mig trygg. Trygg i mitt val av man. Om vi hade varit gifta på Stenåldern hade F fixat käk även då och jag hade med andra ord överlevt. Jag är inte så säker på om jag gjort det annars. Varför? Jo för att:

1. Jag har dålig syn. Sjukt dålig syn. Vi pratar -7,5. Jag ser inte min hand om jag sätter den fem cm från ögonen. Om jag hade mött, låt oss säga en björn i skogen, hade jag troligtvis slutat som björnföda.

2. Jag är pollenallergiker. Sjukt jobbigt att bo ute i naturen när det kliar så mycket att man vill ta granris, flintasten eller pinnar och riva i halsen med.

3. Jag är kärnfrukts- och hasselnötsallergiker. Mig veterligen var detta en stor del i kosten på stenåldern. Kanske ibland det enda, förutom bark. Man kan ju inte äta hjort, vildsvin och annat vilt varje dag. Då hade F fått jaga jävlar i det om dagarna. Troligtvis hade jag varit mager eller svultit ihjäl.

4. Har ingen inbyggd gps. Har noll lokalsinne. Jag går fel i stan vi bor i. Jag hade med andra ord gått vilse i skogen och troligtvis blivit uppäten av den björn som jag inte kan se när jag letar efter föda som jag tål.

5. Jag har en tendens att frysa lätt. Dunjackor fanns inte på stenåldern. En liten pläd och skinnjacka av någon hud hade inte räckt. Dessutom kan det ibland klia lite av päls. Har väl med allergin att göra.

Efter att männen fått igång grillen blev det korv, varm choklad och lite pepparkakor. Vid 16.30 började det att mörkna. Dags att gå mot bilen. Min gps, i mitt huvud, har som vanligt ingen täckning. Jag följer bara med. Det börjar bli mörkt. "Var fan är vi?" "Vi har nog gått fel".

"Ingen panik, F är med. Hans gps har täckning", hinner jag tänka. Vi står stilla och Gustav springer i förväg och rekar. "Här är det!" skriker han. Phuuu! Hann bli lite rädd. Hann tänka att jag trots allt har mobil med, så vi kan ringa polisen efter hjälp. Det är nästintill mörkt när vi når bilen. Vi snackar äventyr. Mitt i ett äventyr, för att citera Carola. Och jag var med.

Utflykt

Hej!
Tänk vad man kan ändras med tiden. Jag är en sån där tråkig jävel som inte är så förtjust i varken utflykter eller äventyr. Bara tanken på att åka på djungeltur, kolla in valar på valsafari eller åka till Island för att kolla vulkanutbrott gör mig nervös och obekväm. Huuu.

Jag tänker praktiskt.
Samt fysiskt. Då menar jag inte fysiskt som i ansträngande utan fysiskt som i "vad fan gör jag om jag måste gå på toaletten?"

Men..... Något har hänt sen vi fick vår lilla tjej. Jag tycker det är helt underbart att åka ut i skogen. Ta med sig varm choklad och en engångsgrill. Grilla korv så att den blir så där krispigt god. Vi ska iväg på sånt äventyr nu. Ryggan är packad och jag är redo.

Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...