tisdag 28 juni 2011

Tjockesmocke forts.

Hej igen Dagboken!

Jag måste göra ett tillägg till föregående inlägg. Jag skyllde på kolhydrater. Min viktuppgång i staterna. Inte helt sanningsenligt. Men lite iallafall.

I USA var det billigt att gå på bio. Vi bodde nära ett biopalats med 18 biografer i samma komplex. Vi gick på bio ofta jag och mina aupairvänner. Med ofta menar jag minst 2 ggr i veckan. Det spelade ingen roll vilken film det var. Jag såg "Och så kom Polly" med Jennifer Aniston, "Men in Black", "Sliding Doors" och några filmer som inte ens kom ut på DVD i Sverige. Det gjorde inget om de var bra eller dåliga. Sliding Doors såg jag två gånger. Bara för att Gwyneth Paltrow hade den snyggaste frisyrer ever i den filmen. Min aupairvän Charlotte från Danmark klippte sig likadant några veckor senare.

Det var dock en film som stack ut det året. Jag hade nog aldrig sett något bättre. Titanic, genialiskt. Jag grät alltid i slutet. Jag såg den 5,5 gånger tror jag. Den halva gången har sin förklaring i att vi sett en annan film i en annan salong innan. När den var slut, smet vi in i en annan salong och satte oss längst bak. Vi kom in i Titanic när Leo porträtterar en naken Kate Winslet. Romantiskt. Vackert. Lite småporrigt.

Liksom i Sverige köper man popcorn i USA när man kollar film. Man kan också få baconchips med smält ost, men så långt gick inte vi. Där jag kollade på bio låg en Publix vägg i vägg. Publix är en stor matbutik såsom ICA, Konsum etc. Där fick jag upp ögonen för Häagen Dazs. Jag fastnade för Vanilla Fudge. Vaniljglass i den finaste variant gjord på riktig grädde och riktig vaniljstång. Vaniljglass blandad med chokladkola som var så mjuk och len och gjorde sig perfekt tillsammans med vaniljglassen. Jag brukade köpa en liten burk sådan när vi kollade bio. En halvliter närmre bestämt i svenska mått. En halvliter glass vid varje bio tillfälle. Två till tre biobesök varje vecka. You do the math.

Häagen Dazs. Vanilla Fudge. Jag tror de har slutat att tillverka just den combon. Varför vet jag inte. När jag kom hem till Sverige kontaktade jag Häagen Dazs via ett formulär via nätet. För när jag kom hem hade vi fått Internet i Sverige. Jättesmidigt. Jag fick dock inget svar. Ibland när jag ser en Häagen Dazs kyl i en butik brukar jag rusa fram och kolla smakerna, fall i fall. 

Så nej, det var inte bara pasta med färdiga såser. 
Apropå det, det blir pasta till lunch nu.

Kram kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...