fredag 30 december 2011

Gott Nytt År!

Hej!


Då har ytterligare ett år gått. Kan det verkligen vara möjligt? Hur kan det gå så fort? Går tiden fortare när man blivit vuxen? 


Jag förstår inte att det i övermorgon är exakt ett år sedan vi åkte till Australien. Till Australien för att spendera tre härliga månader tillsammans. Jag, F och vår lilla skrutt. Ett år sedan. 


För ett år sedan var vi på nyårsfest hos Fs bror och hans sambo, Henrik och Anna. Precis som föregående år står jag där vid tolvslaget och skålar, pussar min kärlek och säger, för mig själv, mina nyårslöften. Jag kan inte riktigt komma ihåg vad jag lovade förra året. Eller jo det gör jag. Jag skulle läsa fler böcker. Vad lovade jag föregående år? Om jag skulle ta och göra en lista:


Följande har jag lovat, någon gång, någonstans:


-Träna mer. 
Eller träna lite. Någon gång om året i varje fall. Den brukar vara med. Under 2011 tränade jag nog inget alls. Eller jo, jag gick ju på zumba sex gånger. Sen har jag ju varit ute i trädgården och då blev jag lite svettig vid något tillfälle när jag krattade och rensade löv. Nej, det där med träning är inte min grej. Tur jag har hög ämnesomsättning.


-Ringa och träffa mina vänner oftare. 
Särskilt de på annan ort. Fy fan vad jag är dålig. Jag skulle ha träffat min fina vän Katrin, som jag pluggade med, i höstas. På något sätt rann det ut i sanden. På något sätt sätter vi aldrig ett datum som vi följer och håller oss till. Skit. Till våren har vi satt ett datum med tjejligan iallafall. Då SKA jag med. Det är bestämt.


-Dricka mycket vatten. 
Vatten är ju bra för både mage och hy. Jag skulle ha en kanna på mitt skrivbord på mitt arbete som måste tömmas varje dag. Det hände nog vid två tillfällen. Kannan byttes ut mot kaffekopp. Det är inte så bra. Kaffe torkar ut. Jag får ont i huvudet om jag inte får min dagliga dos av kaffe. Idag har jag druckit ett glas vatten och två koppar kaffe, inte konstigt att jag har ont i huvudet idag. För fan. Finns det vatten i julmust? För det har jag nog druckit flera glas av bara idag. 


-Äta nyttigare. 
Det är ju gott med sallad. Det är ju gott med quinoa, bönor och groddar. Men ibland tar det ju så lång tid att hacka upp sallad. Särskilt när jag blir vrålhungrig och totalt tappar det. När jag får känslan av att jag kommer att dö om jag inte får mat NU. NUUUU!! När jag vill slåss och gråta. Då har jag inte tid att göra en fin salladsmix av mangold, spenat och rostade nötter. 


-Läsa mer och fler böcker.
Läste jag en enda bok under 2011? Jo, jag läste ju Mia Skäringers bok. Jag läste Flyga Drake. Jag påbörjade nog tre pocketböcker, men de står på mitt nattduksbord ännu. Samma sida är inviken där jag slutade sist. Jag tycker det är underbart att läsa, när jag väl tar mig tid. Jag följer ju ingen serie på TV så egentligen borde jag ju läsa mer. Får detta löfte måhända en revansch detta år? 


-Läsa mer poesi och uppskatta det. 
Skojade bara. Hade en diskussion med min syster om det. Om vem som uppskattar poesi osv. Vi lät ganska lågbegåvade som nedvärderade poesin och dess läsare, men det var ganska skoj. Sen fortsatte vi att läsa Veckans Nu. Skojade bara. Men jag såg ett inslag på Nyheterna om Tranströmer. Reportern läste något ur hans verk. Sen säger jag inte mer. Inte mer än att jag vred mig i soffan av hån och skratt. 


-Jag skall ha hälsan.
Fast det är mer av en önskan. Jag brukar lägga till några löften som egentligen är rena önskningar. Jag kan ju inte lova att jag inte skall få någon dödlig sjukdom. Det kan jag bara önska. Annars kan jag lika bra lova att jag skall vinna en miljon eller två. Trams. Det är ju önskningar. 


Ny start. Cleant. 2012. Undrar vad det har att bjuda på. 


I morgon är det fest i vårt hus. Vi skulle ha caterat maten, men vi ångrade oss. Idag har vi pysslat och fixat. Förberett mat. Jag har förberett dessert. En av tre små minidesserter. Creme Brulee. Jag älskar creme brulee. Men jag tror att jag fuckade upp den. Den var helt lös när jag tog ut den från ugnen. Vi får se i morgon. Annars finns det tydligen kööbe (köpe).


Nej, dags att kojsa.
Nu skall jag bara komma på vad jag skall ha på mig.


2011 är slut
Vi säger salut
I morgon vi alla samlade är
ja vi kommer att vara här
God mat, vänner och creme brulee
Fast den kanske blivit lite sne
Gott Nytt År
Hoppas ni alla bra mår!


Kram



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...