måndag 8 augusti 2011

LJUSBLÅTT OCH VITT

Ok Tryckfelsnisse...


Ljusblått och vitt skall det vara om vi pratar MFF.
Blått och vitt var visst Göteborg.


Fotboll
Ingen koll
Spelar nada roll

Jag är vädur

Hej!


En timme senare, efter föregående inlägg, satt jag och dottern på bussen till IKEA. F var iväg med bilen. Det gör inget. Bussen går direkt från vårt hus till IKEA. Men det tar ca 45 min för den skall inom city, inom småområden osv. F mötte oss vid ingången till varuhuset. Jag sprudlade av idéer och var inte sen med att dela med mig av dem. 


"Så här tänkte jag...flämt flämt". Jag hämtade papper och penna. Jag ritade upp möbler, i vilken vinkel de skall stå, hur vi gör med hyllor, mattor etc. Vilka material vi bör ha, vilka färger osv. Vi pratar detaljer. Jag älskar detaljer. "Mot denna vägg står soffan (såklart). Vi måste tänka på att "runda" av rummet så att det inte ser helt långsmalt ut." F nickade. Han har varit med förut. Jag fortsatte och gick på som om jag var hög på amfetamin. SpeedyLee...


MEN...sen säger han sin mening. "Nej, men soffan måste ju stå mot den väggen, det blir ju helt snett annars om vi skall kolla på TV. Tänk en divansoffa". När han sade divansoffa höll jag på att kräkas. Vi har redan en sådan som vi köpte 2006. Den är sjukt ful idag, tycker jag. Den är kanske inte det på riktigt, men jag vill ha en annan. Att placera en till divansoffa i källaren, NEJ TACK! Jättefult. Då kan vi lika bra köpa en skinnsjua och ha skinnfåtöljer som man kan fälla och ha öl i armstöden på. 


F kom med sina idéer, vilket jag borde välkomna. Jag skrek inombords. Jag blev så upprörd att han inte kunde köpa mina idéer och jag märkte hur jag försökte hålla tillbaka mina känslor. Till slut fick jag bita mig i läppen. Jag började nästan att gråta. Jag vet ju bäst när det handlar om inredning. Eller? F märkte att jag blev lite stött. Jag försökte förklara för honom att mitt största intresse är inredning och styla i vårt hem. När jag inte får göra som JAG vill i vårt hem blir jag upprörd. Jag vet ju att det är skitfint. Det är ungefär som om han säger att "Ohh, det är HIF-match ikväll, fram med halsduk etc" och att jag då säger: "Nej älskling, idag skall du få klä dig i blått och vitt och heja på MFF och det skall du göra fortsättningsvis också". Jag var tvungen att räkna till tio. Det var tufft på IKEA. Jag hade det fullständigt klart för mig hur VI skulle ha det i VÅRT hem. Jag hade en klar bild, en vision framför mig. Den raserades på mindre än fem minuter. Jättejobbigt att ha så starka känslor för något som du brinner för och ännu jobbigare när jag inte kan inbjuda och förstå att andra har en synpunkt. 


När vi kom hem gick jag in på blocket. Jag sökte på soffor, bäddsoffor etc. Där kan ha funnits någon som såg ok ut. Jag gick också ner i källaren för att kolla på det kala rummet. Jag tycker nog fortfarande att det hade varit snyggast att ha det på mitt sätt, men F har en poäng. Och med rätt soffa, rätt matta så kan det bli jättefint.


Har jag sagt att jag är vädur förresten?
Ni som gillar horoskop och sånt förstår mig kanske lite bättre. 


Mitt sätt
Är alltid rätt
(Här efter kommer minst 1000 smileyfaces, ironi)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...