måndag 2 januari 2012

Förkortningar

Godafton Dagboken!


Hoppas ni hade en trevlig nyårshelg. Det hade vi. Festen blev lyckad. Maten var fantastisk. Förutom på min uppfuckade creme brulee. Det fick bli Ekströms, vi hann inte göra om och göra rätt. Det var inte samma sak. INTE. Den var inte god och i morgon funderar jag på att ringa och reklamera skiten. 


Jag är ganska bra på att reklamera. Det har jag gjort tidigare. Vid ett tillfälle ringde jag till Pepsodent. Jag hade köpt någon ny tandkräm som lovade vitare tänder. Det måste ha varit något frätande medel för hela mitt tandkött fläktes upp, var köttigt, rött och blodigt. Det var under tiden jag pluggade i Lund. Tandkräm för runt 20 kronor var dyrt. Jag ringde och klagade. Efter någon vecka fick jag hemskickat tre andra tuber tandkräm. Känslan skulle kunna beskrivas som om jag vunnit 10 000 kr på lotto. 


Det var inte det jag skulle skriva om. 


Idag när jag körde från jobbet körde jag bakom en bil med registreringsskylt BSB. Plötsligt kastades jag tillbaka till mellanstadiet eller högstadiet. BSB. BevaraSverigeBlandat. Det brukade stå BSB graffittimålat på väggar, i tunnlar och på tåg under denna tid. Det var i slutet av 80-talet, början av 90-talet. VAM brukade det också stå, likaså BSS. De två sistnämnda var fula ord, sade min mamma. VAM, vitt ariskt motstånd och BSS BevaraSverigeSvenskt visste de flesta vad det betydde på denna tid. Ibland var de överkryssade med BSB. Men vad hände? Jag har inte sett några av dessa förkortningar sedan jag lämnade högstadiet tror jag. Jättebra, men vart tog de vägen? Har de bytts ut måhända? Vad har de så fall bytts ut mot? Om jag idag googlar på BSB så kommer bara Back Street Boys fram. 


I en närliggande tunnel vid vårt hem finns texten "Aina tar den i röven". Undrar hur jag skall förklara det för vår dotter den dagen hon lär sig att läsa...Ovanför står "We are the mods". Den är lite mer tonårsmysig, inte så fientlig. 


Förkortningar. Jag har en tendens att skapa ord eller meningar av registreringsskyltar. Vår bil heter Teddy eller Teddybjörn. På regskylten står det TDB. Självklart. Mina föräldrars bil heter Lille Moses, LMO. Varför den, enligt mig heter just detta, är en annan historia. Den tar vi en annan gång.




BSS, VAM och BSB
Någon som vet vart de e?
Skönt om de inte kunde existera
Då kan kidsen inte till dem relatera


Kram kram





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...