söndag 7 augusti 2011

Spattig som få

Ohhhh nu är jag spattig som få.


Vi har en källare i vårt hus som är minst sagt outnyttjad. Det finns ett rum som fungerar som verkstad. Nu jobbar både jag och F på kontor, så det används inte jätteflitigt. Idag har vi dock lite verktyg på plats, prydligt förvarat i olika lådor. Spik, skruvar och annat mojs har jag sorterat i olika askar. Därefter finns ett annat rum där även bastun finns. Idag står här en ouppackad kartong sedan flytten förra året i oktober. That's it. 


Vidare finns ett rum där "pannan" står. Eller fjärrvärmeskåpet. Jag är oinsatt. Någon form av stort skåp står där och tickar. Där har vi diverse förvaring av resväskor, julsaker och några tavlor med motiv från Dali, Picasso etc. För er tjuvar där ute så är detta planscher, inte äkta tavlor. Självklart för mig, inte för tjuvar. Så de är alltså inte så bra andrahandsvärde i dessa. Stay away.


Tvättstugan finns där nere och självklart används denna. Men det finns så mycket potential här.


Sen finns det ett rum som tidigare fungerat som "allrum" eller "TV-rum". Det står helt tomt förutom en skänk och en lampa vi inte använder. 


Jag har nyss varit där nere och slängt i en tvätt. Jag gick runt och tittade lite och då fick jag massa idéer. Så pass mycket att jag blev helt spattig. Nu vill jag fixa direkt. Jag har sååå svårt att vänta med saker när jag väl får en idé. Jag vill sätta igång direkt. Fuck vad det kliar i mina fingrar, när får jag börja? 


Det oinredda gamla TV-rummet skall få en makeover och jag lovar jag skall fota före och efter. JAG VILL BÖRJA NU!!!! Det enda som sätter stopp är två små detaljer i det hela. TID OCH PENGAR. Mög. När ska jag vinna på lotto så jag kan få göra saker direkt? Tid kan man skapa sig, men jag måste ju ha pengarna för att få kunna köpa möbler och pöcke. 


Iallafall, drömma kan man göra så länge och planera. Det skall in en soffa, en bäddsoffa, så att gäster har ett eget kryp-in. Jag tänker en vit soffa, så att det blir ljust och fint. Det finns enbart ett litet fönster och taket är lågt. Med andra ord är det mörkt i källaren. In med ljus! Det skall in en matta, vill ha en sån där sisalmatta, men jag vet att F inte är så förtjust i dessa.  Fåtölj skall in, samma lika som soffan tänker jag, kanske en fotpuff. Soffbord kan vi strunta i. TV:n skall in och F's spelkonsoll som vi praktiskt taget aldrig använt. Jo, när vi hade inflyttningsfest och ett tu tre stod folket i källaren och spelade guitarhero. Lister på golv och runt fönster skall få en vit färg istället för 70-tals brun som idag pryder fönster. Det skall in ett skrivbord till F, som kan sitta och jobba när det krävs. Jag skall hitta ett på loppis eller blocket. Skall lägga in en bevakning. Skall måla det svart tror jag. Oooooohhh vad jag går igång. Upp i brygga nästan.


Tvättstugan - don't get me started....Oj vilken potential till nytt badrum. Jag ser det framför mig. Kommer bli toppen men detta får vänta några år tror jag. Tills jag/vi vunnit på lotto.


JAG VILL ÄNDRA OM
MED EN GÅNG!


Ha en skön söndag
Puss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...