tisdag 2 augusti 2011

Egentid

Hej Dagboken!

Jag började att jobba igår. Jag är tillbaka. Jag har varit föräldraledig i ca 17 månader. Det är hyfsat lång tid. Under tiden jag varit borta från mitt arbete har minst hälften av arbetsstyrkan försvunnit. Nya har kommit in. Vi har flyttat till nya lokaler. Jag kände mig som en praoelev igår. Idag känns det mycket bättre. Det känns som om jag varit borta en vecka eller två. Max.

Jag hade full av energi när jag kom hem igår. Det var underbart att träffa man och barn. Jag sprang emot vår dotter. Det såg ut som om hon växt någon centimeter under dagen.

Jag förundras över hur mycket egentid jag haft under två dygn. Man brukar säga: "Ta inget för givet". Jag försöker att inte göra det när det kommer till förhållanden och dylikt. Men att inte ta något för givet har även fått en ny innebörd för mig under tiden jag varit föräldraledig. Det stavas EGENTID. Här kommer en lista över vad jag fått göra ensam, och som jag uppskattar väldigt mycket:

-Jag fick duscha själv i morse. Jag hann tom få ut allt balsam ur håret.

-Jag har fått dricka kaffe ifred. Jag behövde inte ens placera koppen så långt in mot mitten av bordet så att jag knappt når den själv. Den enda som kunde välta ut den nu var jag själv.

-Min lunch avnjöt jag utomhus. Jag satt ner själv i solen. Jag sprang inte omkring och plockade upp nerflugna muggar. Jag hann äta min lunch utan att den blev kall. Sen drack jag ännu mer kaffe.

-Jag har gått på toaletten själv. Jag hade dörren stängd. (Det uppskattades nog av mina kollegor). Det var ingen som ville stå sidan om och granska mig, granska anatomin, och vad jag gjorde.

-Jag svarade på några privata sms utan att någon vill titta och peka på Iphonen, vilket då resulterar i ivägsända halvdana sms.

-Jag har pratat om arbetslöshet, konkurrens, marknad. Vi har kanske upprepat oss lite, men inte som jag är van vid. Dvs jag har inte pratat om hur ekorren vi såg på landet hoppade upp i ett träd och sen ner igen. Jag har inte avslutat med att sjunga Ekorrn´satt i granen.

Egentid.

Kan egentid generera energi?
Nu skall jag åka hem. Stänga för idag. Mötas av man och dotter. Underbart
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...