lördag 6 augusti 2011

Helgkänsla igen

Hej Dagboken!

Helgen är här. Den kom igår. Likaså helgkänslan. Underbart!

Det är något särskilt med fredagar. Jag nynnar med till "Ohhh ohh det ligger i luften", för det är något som ligger i luften. Det är alltid lite roligare på fredagar. Alltid lite mer glädje från både kollegor och kunder.

Detta är min första helg sedan jag började jobba igen. Jag har jobbat en vecka nu. Första fredagen. Känslan går inte att ta miste på. Min käre make och dotter kom och hämtade mig på jobbet. Vi åkte till ICA Maxi. Det var fler än vi som var där samtidigt. Det var lång kö till charken. F gick bananas och köpte hela två hekto finskinka och inte sån där färdigpacketerad från Pärsons. Finskinka. "Älskling, ska vi ha lite kräftsallad också till i morgon?". "Självklart". Mina föräldrar brukade också köpa kräft- eller räksallad till helgen till frukost. Jag är uppväxt med det. Likaså nytt pålägg till helgen. Jag älskade, och älskar, doften av nyhandlat pålägg. Mamma brukade packa upp medwurst, skinka och annat kött och lade i våra oranga, gula, vita och gröna tupperware plastlådor. Locken sattes på och vi tryckte i mitten så att det släpptes ut luft. På klassiskt tupperwarevis. 

När mina föräldrar handlade pålägg i charken när jag var liten fick de alltid frågan: "Vill du ha lite lake på den"? Jag väntar med spänning varje gång jag är i charken om jag skall få samma fråga. Jag får den aldrig. Har de tagit bort laken ur charken?

För att effektivisera vår inhandling på Maxi, en fredag, sprang jag och plockade andra varor under tiden F stod i charken och väntade på sin tur. Jag sprang till frysen och hämtade Hattings Rundstycker. Mycket onyttigt, mycket gott. Gör sig mycket fint med finskinka och kräftsallad. Jag hämtade mjölk, fil och juice. Om vi lyxar till med kräftsallad kan vi fasiken lyxa till med Tropicana. Som att dricka en pressad apelsin direkt.

Det är kul att vara på Maxi ibland för att studera olika sorters människor. Där finns det alla typer. Alla måste vi ju äta. Alla måste vi handla toalettpapper. För en tid sedan träffade jag på en kvinna i 40 års åldern. Hon såg rätt sliten ut. Med sig hade hon sin tatuerade man och sin tioåriga dotter. Dottern hade en brun peruk på sitt huvud. Jag tror inte att hon var sjuk. Hon tyckte nog bara att hon var fin. En peruk med långt svallande brunt glansigt hår. Det var inte så fint. Det såg inte så lämpligt ut. Iallafall, de var på Maxi och handlade. De köpte två eller tre burkar med chokladdoppade godisdelfiner. Såna där i skum. De köpte Coca-Cola, en limpa bröd, sånt där man rostar. Det som är mest näringsfattigt. De hade även en kartong med kakor. Såna inköp gör att jag börjar fundera. Börjar tänka på hur de lever sina liv, vad de skall göra ikväll osv. Min fantasi sätter igång.

Jag kan ha ganska mycket förutfattade meningar om folk, i största allmänhet. Det roliga är att ofta är det inte bara förutfattat, utan ofta stämmer det. Oerhört passande då jag jobbar som rekryteringskonsult.

Maxi en fredag. Eller vilken dag som helst. Olika människor med olika bakgrund och olika social situation. Jag tycker det är intressant. Men det är alltid speciellt på fredagar, det är helgkänsla även där. Det lyxas. Folk flockas kring lösgodiset.

Vi köpte Ekströms chokladpudding. Efter vi tryckt tacos och druckit Coca-cola smakade det fantastiskt gott med chokladpudding och grädde. Varför krångla till det? Vi satt framför TV:n och åt. Kände mig som en riktig joooobbare (med betoning på o:na, skånsk som jag är).

Idag är det lördag. Har varit jättemysigt att få hänga med familjen. Vi åkte till ett möbelvaruhus. Det är REA. Vi åkte till Rusta och köpte överdrag till grillen. Rätt härligt att vara vanlig.

Nej nu somnar jag snart.
Godnatt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...