torsdag 18 augusti 2011

Midsommarbarn

Hej Dagboken!


Kronprinsessan och hennes kära make skall ha barn. Underbart och fantastiskt på alla sätt och vis. Allra mest tänker jag på vilken lättnad det måste vara för dem att det verkligen gick. Om man tycker att man varit lite pressad själv från föräldrar och svärföräldrar, som knappt kan bärga sig att bli mor- och farföräldrar, så tänk att vara Kronprinsessa. Vilken press. Inte bara från alla hovdamer, hovfolk och föräldrar, utan från massmedia, svenska folket och sist med inte minst hela monarkin. Det måste ju till en tronarvinge. "Näe Danne, nu är det dags att säkra tronföljden, kom in i sängkammaren, jag har ägglossning". Stackars par. Tänk så hade de inte kunnat få barn på naturlig väg. Hade de fått adoptera? Tänk en liten söt koreansk flicka som skall bli drottning för svenska folket. Hade det liksom varit ok för de som nu bestämmer?


Barnet skall komma i mars. 9 8 7 6.... 1 och 0 månad bakåt, det innebär midsommar. Jasså....Vickan drack en och annan snaps för mycket kanske och blev lite het på gröten? Midsommarbarn. Det är min syster också så det är inget konstigt i det.


Som ni vet, och som jag skrivit tidigare, så har jag ju mina funderingar kring kungahuset. Det har jag haft sedan barnsben. De vill ju verka ganska så normala, som gemene man, men det är ju något alldeles extra att faktiskt vara kung, drottning, prins och prinsessa. Som Viktoria nu t ex. En gravid kvinna. Men inte vem som helst. Det är ju dock en prinsessa vi talar om, en kronprinsessa. Jag har en god vän, Elin, som också kan få samma tankar som jag. Tankar som man knappt vill erkänna, men de är liksom där. Tankar som farit omkring i mitt huvud idag är hur hon mår såklart. Har Vickan också sprungit på toaletten femhundra gånger på en natt för att hon är kissnödig? Har hon haft så ont i sina bröst så hon knappt kan sova? Har hon behövt springa iväg och spy om de suttit och fikat någonstans? Vi skall inte prata om hur det kan se ut längre fram....Tänk när hon skall äta järntabletter och pga dessa bli hård i magen, gå runt och prutta i slottet och säga: "Sorry Danne, det är de där jävla järntabletterna". Är kungafamiljen som vi? Jag skulle vilja se Vickan säga det till massmedia: "Jo tack vi mår fint, men de där järntabletterna gör att jag blir lite hård i magen. Nu får jag äta sviskon till varje mål för att köra igång magen lite". 


Något jag tänkt länge, och som jag knappt vågar säga, är vad händer om barnet är skadat på något sätt? Får hon eller han ändå blir kung eller drottning eller gör man då ett undantag så att eventuella syskon får ta den rollen? Sånt kan jag sitta och fundera på ibland. Det är sånt man inte säger högt. Nu gjorde jag det nyss här, men jag tror att såna tankar är vanligare än vad man tror. Vad händer om....såna frågor. Min kompis Elin tänker så, så jag är inte fullständigt tokig. Ganska skönt ibland att få lufta med Elin, för för henne är inget konstigt. Tänker också på när Vickan är ute på alla sina resor. Jag har hört att om man åker till Indien blir man alltid jättedålig i magen. Vickan måste ju också ha blivit det. Fått rejäl diarré. Och i situationer som är jättejobbiga. Typ som att ha ett kamerateam med dig när du skall inviga någon skola eller något. Stackare. Vickan med rännskita. 


Ja ja, Stripperkongen skall bli morfar iallafall. Det är jätteskoj. Oavsett om det blir en prins eller prinsessa. Det är lycka, sann lycka för hela gänget Bernadotte. Och de i Ockelbo såklart. 


Kram
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...